How to take care Silver Jewelry

Προστασία & Καθαρισμός Ασημένιων Κοσμημάτων

Το ασήμι είναι ένα όμορφο και πολύπλευρο μέταλλο που χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή κοσμημάτων. Εάν έχετε ασημένια κοσμήματα, μπορεί να αναρωτιέστε πώς να τα φροντίσετε για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνει σε καλή κατάσταση για τα επόμενα χρόνια.
Παρακάτω σας προτείνω μερικές συμβουλές για τη φροντίδα των ασημένιων κοσμημάτων:
  • Καθαρίζετε τακτικά τα ασημένια σας κοσμήματα, η βρωμιά μπορεί να συσσωρευτεί στην επιφάνεια των ασημένιων κοσμημάτων, γεγονός που μπορεί να τα κάνει να φαίνονται θαμπά και μαυρισμένα.
Για να καθαρίσετε τα ασημένια σας κοσμήματα θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και ελάχιστο νερό ώστε να δημιουργείσετε μία παχύρευστη πάστα. Απλώστε το μείγμα πάνω στο κόσμημα και τρίψτε με μία οδοντόβουρτα για λίγα λεπτά, ξεπλύνετε με νερό και σκουπίστε πολύ καλά μέχρι να στεγνώσει εντελώς.Σε περίπτωση που δεν υπάρχει στη διάθεση σας μαγειρική σόδα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με οδοντόκρεμα.
Ένας ακόμα τρόπος καθαρισμού και γυαλίσματος είναι να τρίψετε την επιφάνεια που επιθυμείτε με ένα βαμβακερό πανί.
  • Αποφύγετε τη χρήση σκληρών χημικών, καθώς μπορούν να βλάψουν την επιφάνεια του αργύρου.
  • Προστατέψτε τα ασημένια σας κοσμήματα από το νερό και την υγρασία. Το νερό και η υγρασία μπορεί να κάνουν το ασήμι να μαυρίσει και να διαβρωθεί, επομένως είναι σημαντικό να διατηρείτε τα ασημένια κοσμήματά σας στεγνά, αφαιρόντας πριν κάνετε ντους, κολύμπι ή κάνετε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που θα μπορούσε να τα εκθέσει στο νερό.
  • Εάν τα ασημένια κοσμήματά σας έρχονται σε επαφή με νερό, φροντίστε να τα στεγνώσετε καλά για να αποφύγετε το μαύρισμα.
  • Αποθηκεύστε σωστά τα ασημένια σας κοσμήματα. Για να μην γρατσουνιστούν ή να καταστραφούν τα ασημένια κοσμήματά σας, αποθηκεύστε τα σε ένα μαλακό δοχείο με επένδυση ή σε ένα κουτί κοσμημάτων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί ή ένα κομμάτι χαρτομάντηλο για να τυλίξετε τα ασημένια κοσμήματά σας πριν τα αποθηκεύσετε για να τα προστατέψετε από γρατσουνιές.
  • Κρατήστε τα ασημένια σας κοσμήματα μακριά από τη θερμότητα και το φως. Η θερμότητα και το φως μπορεί να κάνουν το ασήμι να αμαυρωθεί και να ξεθωριάσει, επομένως είναι σημαντικό να κρατάτε τα ασημένια κοσμήματά σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και πηγές θερμότητας.
Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα ασημένια κοσμήματά σας θα παραμένουν σε καλή κατάσταση για τα επόμενα χρόνια.

Επιστροφή στο ιστολόγιο